Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm

    Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm

    Asperges met waterkerssabayon en gerookte zalm

Feestelijk voorgerecht dat prima smaakt 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bosje waterkers
15 cl visfumet
20 dikke witte asperges
200 g gerookte zalm
3 eidooiers
50 g boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Kook ze gaar in licht gezouten water. Laat ze uitlekken en hou warm.
-Hou enkele takjes waterkers apart om te garneren. Snij de rest van de waterkers fijn.
-Klop met de mixer de eidooiers los in een kleine kom. Hang de kom boven een warmwaterbad en klop de eidooiers schuimig. Roer de visbouillon erdoor en blijf voortdurend kloppen tot een gebonden, schuimige saus.
-Klop de klontjes koude boter er één na één door. Haal de kom uit de bainmarie.
-Roer de waterkers erdoor. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.
-Schik de asperges op de borden. Verdeel de zalm erover en schep er wat saus over.
-Werk af met een takje waterkers. Serveer onmiddellijk met de rest van de saus er apart bij.

Bron

spar

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten