Pladijs met gegrilde groene asperges en blanke botersaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 25-03-2022
Makkelijk en een lekker lentegerecht
Ingrediënten 4 personen
500g pladijsfiletbloem
1 ei
paneermeel
2 bossen groene asperges
2 el pistachenoten
rucola
olijfolie
2 sjalotten
1 el appelazijn
1 eetlepel
1 laurier blad
1 takje tijm
10 cl droge witte witte wijn
10 cl room
150 g boter
Bereidingswijze
-Haal de vis uit de verpakking en spoel kort. Dep droog.
-Haal de vis door bloem gekruid met peper en zout, daarna door het losgeklopt ei en als laatste door het paneermeel.
-Bak in een pan met ruim wat boter.
-Kook de groene asperges zeer kort in kokend, gezouten water en verfris direct.
-Haal ze door de olijfolie, kruid met peper en zout en gril in een grillpan of op BBQ.
-Hak de geroosterde pistachenoten fijn. Meng onder de gegrilde asperges.
Saus :
-Pel de sjalotten en snipper fijn.
-Kook de versnipperde sjalotten met de azijn en witte wijn op met de laurier en tijm.
-Voeg de room toe en laat opnieuw koken.
-Giet door een fijne zeef.
-Werk de jus op met de koude klontjes boter. Kruid met peper en zout.
-Giet de saus op het bord.
-Schik de asperges op het bord en leg de vis erop.
-Werk het gerecht af met wat rucola.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties