Yoghurt panna cotta

  • Italiaans, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 24-03-2022
  • Yoghurt panna cotta

    Yoghurt panna cotta

    Yoghurt panna cotta

Ongeveer 343 calorieen per panna cotta 
Hou er rekening mee, dat dit 4 uur in de koelkast moet.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Walnoten, 300 gr. griekse yoghurt, vloeibare honing, 3 gelatine blaadjes, 50 gr. suiker, 200 ml slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakjes voor de pudding, pan

Bereidingswijze

* Week de blaadjes gelatine in een diep bord met koud water.

* Breng de slagroom met de suiker al roerend tegen de kook aan op matig vuur. Laat de suiker al roerend oplossen en neem dan de pan van het vuur. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de warme slagroom. Laat de slagroom afkoelen tot kamertemperatuur.

* Roer de slagroom door de yoghurt. Spoel de puddingvormpjes om met koud water, maar droog ze niet af. Schenk het yoghurtmengsel in de vormpjes en zet ze minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

* Wanneer je de panna cotta wilt eten, houd de puddingvormpjes 5 seconden tegen heet water aan (zo laat de panna cotta los van de vorm) en stort de panna cotta daarna op een bordje. Bestrooi de panna cotta's met walnoten en druppel er de honing over.

Bron

Jumbo

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten