Forelmousse in een glaasje

  • Belgisch, Amuse
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-03-2022
  • Forelmousse in een glaasje

    Forelmousse in een glaasje

    Forelmousse in een glaasje

=18pxDeze mousse kun je natuurlijk ook van gerookte zalm of heilbot maken. Werk ze af met een ander garnituur en stel zo een assortiment aperitiefglaasjes samen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
4 gerookte forelfilets
30 cl visbouillon
50 g zalmeitje
20 cl room
3 blaadjes gelatine (van 3 g elk)
1 el Noilly Prat (of droge sherry)
1 el bloem
cayennepeper
3 el citroensap
1 limoen
dille
1 el boter
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spuitzak met gekarteld mondstuk
mixer/blender

Bereidingswijze

1 Week de gelatine in koud water. Laat de boter smelten in een pannetje. Voeg er de bloem aan toe en roer tot een blonde roux. Blus met de visbouillon en breng op smaak met de Noilly Prat, de citroensap en cayennepeper naar smaak. Los de uitgeknepen gelatine op in het warme mengsel. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
2 Mix de gerookte forelfilets in een blender en voeg de forel aan het gelatinemengsel toe.
3 Klop de room op en spatel die door het forelmengsel. Doe de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.
4 Spuit de mousse in glaasjes en werk af met een takje dille. Garneer met de zalmeitjes.

Bron

libelle lekker

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten