Masala Gosht
- Indiaas, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 22-03-2022
Een klassiek rundvleesgerecht uit de keuken van de Moghuls.
Wordt meer in restaurants geserveerd dan thuis in India.
Ingrediënten 6 personen
2 middelgrote zeer rijpe tomaten4 grote tenen knoflook
!,5 el gehakte verse gemberwortel
100 gr Griekse yoghurt
6 eetlepels arachide olie
1000 gr stooflappen in blokken gesneden
3 vlezige runderbotten (optioneel)
375 gr fijn gehakte ui
4 zwarte of groene cardamom peultjes
8 hele kruidnagels
2 tl curcuma (geelwortel), gemalen
1/2 tl cayennepeper (of meer, naar smaak)
2 tl zout
1 1/2 tl geroosterde en gemalen komijnzaadjes
2 el fijngehakte korianderblaadjes
Benodigdheden
Ovenvaste (gietijzeren) braadpanBereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 165 C.
- Doe de in stukken gesneden tomaten met de yoghurt, knoflook en gember in de blender en draai tot een puree
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en braad het vlees (en evt. botten) in gedeelten aan alle kanten bruin. Zet even apart.
- Doe de overige olie in de braadpan en fruit de uien op middelhoog vuur tot ze bruin zijn. (ca 20 min.)
- Voeg de cardamom, kruidnagels, curcuma, cayennepeper en zout toe en fruit 2 minuten mee.
- Voeg de Yoghurt-tomaten puree toe en bak mee tot het een dikke pasta is en de olie begint los te komen.
- Voeg nu het vlees toe en 750 ml water en roer goed door elkaar. Breng aan de kook.
- Sluit de pan af met een stuk aluminiumfolie en doe de deksel er op.
- Zet de pan nu 2 uur in de oven.
- Kijk om het halve uur even of het niet te droog kookt.
- Zet de oven uit en laat nog 15 minuten staan.
Bron
Julie Sahni: Classic Indian Cookery
Serveertip
besprenkel het geheel voor het opdienen met de komijn en de korianderblaadjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties