Masala Gosht

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 22-03-2022

Een klassiek rundvleesgerecht uit de keuken van de Moghuls.
Wordt meer in restaurants geserveerd dan thuis in India.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
2 middelgrote zeer rijpe tomaten
4 grote tenen knoflook
!,5 el gehakte verse gemberwortel
100 gr Griekse yoghurt
6 eetlepels arachide olie
1000 gr stooflappen in blokken gesneden
3 vlezige runderbotten (optioneel)
375 gr fijn gehakte ui
4 zwarte of groene cardamom peultjes
8 hele kruidnagels
2 tl curcuma (geelwortel), gemalen
1/2 tl cayennepeper (of meer, naar smaak)
2 tl zout
1 1/2 tl geroosterde en gemalen komijnzaadjes
2 el fijngehakte korianderblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenvaste (gietijzeren) braadpan

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 165 C.
- Doe de in stukken gesneden tomaten met de yoghurt, knoflook en gember in de blender en draai tot een puree
- Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en braad het vlees (en evt. botten) in gedeelten aan alle kanten bruin. Zet even apart.
- Doe de overige olie in de braadpan en fruit de uien op middelhoog vuur tot ze bruin zijn. (ca 20 min.)
- Voeg de cardamom, kruidnagels, curcuma, cayennepeper en zout toe en fruit 2 minuten mee.
- Voeg de Yoghurt-tomaten puree toe en bak mee tot het een dikke pasta is en de olie begint los te komen.
- Voeg nu het vlees toe en 750 ml water en roer goed door elkaar. Breng aan de kook.
- Sluit de pan af met een stuk aluminiumfolie en doe de deksel er op.
- Zet de pan nu 2 uur in de oven.
- Kijk om het halve uur even of het niet te droog kookt.
- Zet de oven uit en laat nog 15 minuten staan.

Bron

Julie Sahni: Classic Indian Cookery

Serveertip

besprenkel het geheel voor het opdienen met de komijn en de korianderblaadjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten