Ovenschotel met linzen en puree van wortelen
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
Veggie en super lekker
Ingrediënten 4 personen
600 g wortelen250 g champignons
3 takjes verse tijm
500 g aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
1 dl amandeldrink
250 g droge groene linzen
8 dl groentebouillon 1 blokje opgelost in 8 dl heet water
1 el olijfolie
1,5 tl paprikapoeder
snuifje cayennepeper
peper en zout
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Snij de wortelen in gelijke stukken.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snij de champignons in 4 of 6.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
Bereiding (25 min. + 20 min. in de oven)
1 Kook de aardappelen, de wortelen en de takjes tijm 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de takjes tijm. Prak fijn met een pureestamper en roer er de amandeldrink onder. Kruid met 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.
2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met 1/2 koffiel. paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
3 Voeg de linzen toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Kruid eventueel bij naar smaak.
4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
5 Doe de linzen in een ovenschaal en bedek met de wortelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Bron
colruyt