Ovenschotel met linzen en puree van wortelen

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Ovenschotel met linzen en puree van wortelen

    Ovenschotel met linzen en puree van wortelen

    Ovenschotel met linzen en puree van wortelen

Veggie en super lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g wortelen
250 g champignons
3 takjes verse tijm
500 g aardappelen
1 ui
2 tenen knoflook
1 dl amandeldrink
250 g droge groene linzen
8 dl groentebouillon 1 blokje opgelost in 8 dl heet water
1 el olijfolie
1,5 tl paprikapoeder
snuifje cayennepeper
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snij de wortelen in gelijke stukken.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Snij de champignons in 4 of 6.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.

Bereiding (25 min. + 20 min. in de oven)

1 Kook de aardappelen, de wortelen en de takjes tijm 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en verwijder de takjes tijm. Prak fijn met een pureestamper en roer er de amandeldrink onder. Kruid met 1 koffiel. paprikapoeder, peper en zout.
2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 1 à 2 min. glazig. Voeg de champignons toe en laat 5 min. bakken. Kruid met 1/2 koffiel. paprikapoeder, de cayennepeper, peper en zout.
3 Voeg de linzen toe en overgiet met de groentebouillon. Laat ± 20 min. garen op een zacht vuur. Kruid eventueel bij naar smaak.
4 Verwarm de oven voor op 180 °C.
5 Doe de linzen in een ovenschaal en bedek met de wortelpuree. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.

Bron

colruyt

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten