Salade met tomaat, gemarineerde artisjokharten, avocado en Serranoham
- Mediterraan, Salade
- 20-30 min.
Deze lekkere Mediterrane saladebestaat uit plakjes vleestomaat (ik gebruik graag de Coeur de Boef). gemarineerde artisjokharten (verkrijgbaar in potjes), stukjes avocado, reepjes Serranoham, kappertjes en rode uit, overgoten met een lekkere dressing. Je kunt hier natuurlijk ook nogolijven aan toevoegen en in plaats van de Serranoham bijvoorbeeld reepjes chorizo of plakjes salami.Vegetariërs laten de vleeswaren weg en doen er bijvoorbeeldplakjes ei of Manchego kaas op.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 potje of blikje gemarineerde artisjokken2 grote vleestomaten (bijv. Coeur du Boef), in halve plakjes
1 rode ui, gesnipperd
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 rijpe avocado, in blokjes
Citroensap
100 gram Serranoham in repen
Dressing:
2 eetlepels witte balsamicoazijn
5 eetlepels lekkere olijfolie
Peper, zout
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel gedroogde oregano
Benodigdheden
grote schaalBereidingswijze
Leg de halve plakken tomaat in een kring op een platte schaal.
Leg de gemarineerde artisjokharten er als tweede kring tegenaan.
Meng de blokjes avocado met citroensap zodat ze niet bruin worden en leg de avocado in het midden op de schaal.
Garneer met de repen Serranoham, kappertjes en gehakte rode ui.
Klop een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, peper, zout, oregano en honing.
Verdeel de dressing over de salade.
Laat – indien mogelijk – plm.30 minuten intrekken.
Serveertip
Lekker als lunch, als voorgerecht maar ook een lekker zomers hoofdgerecht voor 2 personen.