Vleesbrood met geroosterde venkel, berloumi en spek
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Vleesbrood, een favoriet van vele gezinnen. Geniet van zelfgemaakt vleesbrood met geroosterde venkel, Berloumi en spek met dit recept.
Ingrediënten 4 recipe.people
600 g gemengd gehakt12 sneetjes spek
200 g Berloumi
0,50 venkel
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 paneermeel
1 ei
1 el olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Snipper de venkel eveneens fijn.
-Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en fruit de knoflook, sjalot en de venkel. Laat afkoelen.
-Hak de tijm en rozemarijn fijn.
-Snijd de berloumi in fijne blokjes van 0,5 cm.
-Meng het gehakt met het eitje, gestoofde groenten, paneermeel en fijngehakte kruiden. Kneed goed, voeg de kaas erbij en kruid met peper en zout.
-Kneed opnieuw en vorm het gehakt tot een mooi broodje. Bekleed het met de reepjes spek en bak het in de oven gedurende 45 minuten.
Bron
lekker van bij ons