Vleesbrood met geroosterde venkel, berloumi en spek

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Vleesbrood met geroosterde venkel, berloumi en spek

    Vleesbrood met geroosterde venkel, berloumi en spek

    Vleesbrood met geroosterde venkel, berloumi en spek

Vleesbrood, een favoriet van vele  gezinnen. Geniet van zelfgemaakt vleesbrood met geroosterde venkel, Berloumi en spek met dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 g gemengd gehakt
12 sneetjes spek
200 g Berloumi
0,50 venkel
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 paneermeel
1 ei
1 el olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Snipper de venkel eveneens fijn.
-Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en fruit de knoflook, sjalot en de venkel. Laat afkoelen.
-Hak de tijm en rozemarijn fijn.
-Snijd de berloumi in fijne blokjes van 0,5 cm.
-Meng het gehakt met het eitje, gestoofde groenten, paneermeel en fijngehakte kruiden. Kneed goed, voeg de kaas erbij en kruid met peper en zout.
-Kneed opnieuw en vorm het gehakt tot een mooi broodje. Bekleed het met de reepjes spek en bak het in de oven gedurende 45 minuten.

Bron

lekker van bij ons

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten