Vleesbrood met geroosterde venkel, berloumi en spek
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 19-03-2022
Vleesbrood, een favoriet van vele gezinnen. Geniet van zelfgemaakt vleesbrood met geroosterde venkel, Berloumi en spek met dit recept.
Ingrediënten 4 personen
600 g gemengd gehakt12 sneetjes spek
200 g Berloumi
0,50 venkel
2 sjalotten
1 teentje knoflook
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
2 paneermeel
1 ei
1 el olijfolie
peper
zout
Bereidingswijze
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Snipper de venkel eveneens fijn.
-Zet een pannetje op het vuur met olijfolie en fruit de knoflook, sjalot en de venkel. Laat afkoelen.
-Hak de tijm en rozemarijn fijn.
-Snijd de berloumi in fijne blokjes van 0,5 cm.
-Meng het gehakt met het eitje, gestoofde groenten, paneermeel en fijngehakte kruiden. Kneed goed, voeg de kaas erbij en kruid met peper en zout.
-Kneed opnieuw en vorm het gehakt tot een mooi broodje. Bekleed het met de reepjes spek en bak het in de oven gedurende 45 minuten.
Bron
lekker van bij ons
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties