Kippensoep met gember en kokos

  • Aziatisch, Soep
  • 20-30 min.
  • Kippensoep met gember en kokos

    Kippensoep met gember en kokos

    Kippensoep met gember en kokos

Een =18pxheerlijk Aziatisch kippensoepje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 kipfilets
1 limoen (sap)
250 g oesterzwammen
75 cl kippenbouillon
40 cl kokosmelk
3 el vissaus
2 stengels citroengras
1 stuk verse gember
1 bosje basilicum
1 rode chilipeper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Snij de kipfilets in plakken. Snij de oesterzwammen in hapklare stukken. Snij het citroengras in stukken van 3 cm. Schil de gember en snij in plakjes. Pers de limoen uit. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes. Snij een handvol basilicum in reepjes.
2 Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
3 Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken.
4 Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember.
5 Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap.

Bron

libelle

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten