Kippensoep met gember en kokos
- Aziatisch, Soep
- 20-30 min.
Een =18pxheerlijk Aziatisch kippensoepje
Ingrediënten 4 recipe.people
4 kipfilets1 limoen (sap)
250 g oesterzwammen
75 cl kippenbouillon
40 cl kokosmelk
3 el vissaus
2 stengels citroengras
1 stuk verse gember
1 bosje basilicum
1 rode chilipeper
Bereidingswijze
1 Snij de kipfilets in plakken. Snij de oesterzwammen in hapklare stukken. Snij het citroengras in stukken van 3 cm. Schil de gember en snij in plakjes. Pers de limoen uit. Halveer het pepertje, verwijder de zaadjes. Snij een handvol basilicum in reepjes.
2 Bak de kip kort aan in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
3 Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, de gember en het pepertje. Dek af en laat 2 minuten zachtjes koken.
4 Overgiet met de kippenbouillon. Doe er de oesterzwammen en de kip bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met vissaus. Verwijder het pepertje, het citroengras en eventueel de gember.
5 Verdeel de soep over kommetjes. Bestrooi met basilicum en besprenkel met wat limoensap.
Bron
libelle