Licht gebonden preisoep met ham en mosterd
- Nederlands, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 19-03-2022
Lekker en simpel soepje. Prima als lunch met een sneetje stevig volkorenbrood. Of als avondeten met een vers afgebakken broodje dat "gezond "belegd is met ei, kaas, ham, sla en tomaat en besmeerd met een kloddertje mayo .
Ingrediënten 4 personen
2 prei in ringetjes , gewassen en uitgelekt1 teen knoflook gehakt
100 ml droge witte wijn
25 gram bloem.
5 lente uitjes schoon in ringetjes ( iets apart houden voorgarnering)
1 el grove (Limburgse) mosterd
3 groente bouillonblokken met minder zout aangevuld met 1 liter heet water.
4 plakjes achterham in reepjes
Benodigdheden
pan, snijplank en mesBereidingswijze
Voeg wat olijf of andere olie toe aan een soeppan en smoor de prei, lente ui en de knoflook, totdat het iets zachter is geworden.
Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit er snel doorheen. Voeg dan in etappes steeds goed roerend de groentebouillon toe . Breng aan de kook. Dan gaat de wijn erbij en mag de soep 10 minuten op een klein vuurtje zachtjes kokend garen. Met de staafmixer fijn maken en de mosterd erdoor roeren.
Verdeel de soep in voorverwarmde soepkommen of borden en garneer de soep met de ham reepjes en wat ringetjes bosui.
Bron
Lovemyfood eigen tekst en foto's
Serveertip
Laat de ham weg voor een vegetarische variant en voeg in de plaats ervan wat croutons toe.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties