Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 19-03-2022
  • Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

    Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

    Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

  • Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

    Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

    Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

  • Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

    Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

    Licht gebonden preisoep met ham en mosterd

Lekker en simpel soepje. Prima als lunch met een sneetje stevig volkorenbrood. Of als avondeten met een vers afgebakken broodje dat "gezond "belegd is met ei, kaas, ham, sla en tomaat en besmeerd met een kloddertje mayo .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 prei in ringetjes , gewassen en uitgelekt
1 teen knoflook gehakt
100 ml droge witte wijn
25 gram bloem.
5 lente uitjes schoon in ringetjes ( iets apart houden voorgarnering)
1 el grove (Limburgse) mosterd
3 groente bouillonblokken met minder zout aangevuld met 1 liter heet water.
4 plakjes achterham in reepjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan, snijplank en mes

Bereidingswijze

Voeg wat olijf of andere olie toe aan een soeppan en smoor de prei, lente ui en de knoflook, totdat het iets zachter is geworden.

Voeg vervolgens de bloem toe en roer dit er snel doorheen. Voeg dan in etappes steeds goed roerend de groentebouillon toe . Breng aan de kook. Dan gaat de wijn erbij en mag de soep 10 minuten op een klein vuurtje zachtjes kokend garen. Met de staafmixer fijn maken en de mosterd erdoor roeren.

Verdeel de soep in voorverwarmde soepkommen of borden en garneer de soep met de ham reepjes en wat ringetjes bosui.

Bron

Lovemyfood eigen tekst en foto's

Serveertip

Laat de ham weg voor een vegetarische variant en voeg in de plaats ervan wat croutons toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten