Lamsrumpsteak met tintelend limoen-muntsausje
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-03-2022
Makkelijk en super lekker met pasta of couscous
Ingrediënten 4 personen
720 g lamsrumpsteaks (beenhouwerij) of verse lamsfilet of diepvriesvlees6 tomaten
200 g boterbonen (diepvries)
250 g prinsessenbonen (diepvries)
1 sjalot
2 lente-uitjes
1 limoen
2 el olijfolie
10 takjes tijm (vers)
2 plantjes verse munt
1 tl paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
peper en zout
320 g verse pasta of couscous
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en snij in stukjes.
- Stoom de diepgevroren prinsessenboontjes en boterboontjes gedurende 12 min. boven lichtgezouten water (zo zijn ze nog net krokant). Spoel af onder stromend koud water.
- Snipper de sjalot, de lente-uitjes en de muntblaadjes fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Pers de limoen.
- Doe munt, lente-uitjes, tijmblaadjes, limoensap, 1 eetl. olijfolie en cayennepeper in de blender en mix tot een dik sausje. Kruid met peper en zout.
Bereiding (10 min.)
-Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend in 1 eetl. olijfolie.
-Voeg de tomaten en het paprikapoeder toe, dek af en laat 10 min. sudderen.
-Doe prinsessenboontjes en boterboontjes erbij en kruid met peper en zout. Hou warm.
-Gril het lamsvlees in een grillpan gedurende ± 7 min. (diepvriesvlees laat u eerst oppervlakkig ontdooien).
-Kruid met peper en zout.
Serveer met het muntsausje, de boontjes in tomatenbereiding en verse pasta of couscous.
Bron
colruyt
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties