Lamsrumpsteak met tintelend limoen-muntsausje

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-03-2022
  • Lamsrumpsteak met tintelend limoen-muntsausje

    Lamsrumpsteak met tintelend limoen-muntsausje

    Lamsrumpsteak met tintelend limoen-muntsausje

Makkelijk en super lekker met pasta of couscous

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
720 g lamsrumpsteaks (beenhouwerij) of verse lamsfilet of diepvriesvlees
6 tomaten
200 g boterbonen (diepvries)
250 g prinsessenbonen (diepvries)
1 sjalot
2 lente-uitjes
1 limoen
2 el olijfolie
10 takjes tijm (vers)
2 plantjes verse munt
1 tl paprikapoeder
1 mespunt cayennepeper
peper en zout
320 g verse pasta of couscous
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :

- Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water) en snij in stukjes.
- Stoom de diepgevroren prinsessenboontjes en boterboontjes gedurende 12 min. boven lichtgezouten water (zo zijn ze nog net krokant). Spoel af onder stromend koud water.
- Snipper de sjalot, de lente-uitjes en de muntblaadjes fijn.
- Rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Pers de limoen.
- Doe munt, lente-uitjes, tijmblaadjes, limoensap, 1 eetl. olijfolie en cayennepeper in de blender en mix tot een dik sausje. Kruid met peper en zout.

Bereiding (10 min.)

-Bak de sjalot gedurende 1 min. al roerend in 1 eetl. olijfolie.
-Voeg de tomaten en het paprikapoeder toe, dek af en laat 10 min. sudderen.
-Doe prinsessenboontjes en boterboontjes erbij en kruid met peper en zout. Hou warm.
-Gril het lamsvlees in een grillpan gedurende ± 7 min. (diepvriesvlees laat u eerst oppervlakkig ontdooien).
-Kruid met peper en zout.

Serveer met het muntsausje, de boontjes in tomatenbereiding en verse pasta of couscous.

Bron

colruyt

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten