Appelkruimel-dessert
- Nederlands, Nagerecht
- 30-60 min.
Heel lekker dessert. Omschrijving helaas niet meer afgedrukt op zijkant pak Appel kruimeltaart van Koopmans
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor volgens instructies op de verpakking: elektrisch 180°/hetelucht 165°/gas stand 3-4
2. Snijd de koude boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom.
3. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.
4. Voeg 3-4 eetlepels melk toe en men het deeg nog even kort. Het moet kruimelig blijven.
5. Zet het deeg in de koelkast.
6. Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven ingrediënten.
7. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
8. Leg de appelblokjes onderin een vuurvaste ovenschaal of 4 kleine schaaltjes (bijv. voor crème brûlée).
9. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze met de kruimels.
10. Plaats de ovenschaal/schaaltjes in de oven en bak het ca. 30 minuten totdat de kruimels bruin zijn.
Bron
Koopmans
Serveertip
Lekker met een bolletje ijs.