Appelkruimel-dessert

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Appelkruimel-dessert

    Appelkruimel-dessert

    Appelkruimel-dessert

Heel lekker dessert. Omschrijving helaas niet meer afgedrukt op zijkant pak Appel kruimeltaart van Koopmans

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Kruimels:
195 g mix Koopmans Appelkruimeltaart
50 g koude boter
3-4 eetlepels melk

Vulling:
250 ml slagroom
250 ml melk
35 g custard
35 g suiker
350 g zachtzure appels (2 stuks)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor volgens instructies op de verpakking: elektrisch 180°/hetelucht 165°/gas stand 3-4
2. Snijd de koude boter in kleine dobbelsteentjes en doe deze in een kom.
3. Voeg de mix toe en meng het geheel met een mixer met garden tot een kruimelig deeg.
4. Voeg 3-4 eetlepels melk toe en men het deeg nog even kort. Het moet kruimelig blijven.
5. Zet het deeg in de koelkast.
6. Bereid de custard volgens de aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven ingrediënten.
7. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes.
8. Leg de appelblokjes onderin een vuurvaste ovenschaal of 4 kleine schaaltjes (bijv. voor crème brûlée).
9. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze met de kruimels.
10. Plaats de ovenschaal/schaaltjes in de oven en bak het ca. 30 minuten totdat de kruimels bruin zijn.

Bron

Koopmans

Serveertip

Lekker met een bolletje ijs.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

judith65live avatar
judith65live

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten