Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-03-2022
Slechts 10 minuten aan voorbereiding en circa 15 minuten bereidingstijd staat dit heerlijke gerecht( mits je een liefhebber van mosterd bent) met een romige saus met mosterd op tafel. Lekker met een beetje rijst of een gekookt patatje vanwege de fijne saus. Dit is echt smullen.
Ingrediënten 2 personen
VOOR DE ZALM1 el honing ( agavesiroop)
1 el fijne mosterd
1 tl gedroogde dille
peper en zout naar smaak
2 zalmmoten
MOSTERDSAUS
1 ui - gesnipperd ( ik had en halve ui en een grote halve sjalot)
2 teentjes knoflook - fijngehakt
250 ml kook- of slagroom
3 el fijne mosterd
1 tl dille
peper en zout naar smaak
EN DAN NOG
300 gr groene aspergetips
2 tl kappertjes
Benodigdheden
snijplank mes en pannenBereidingswijze
Roer een soort van marinade van de honing, mosterd, dille, peper en zout wrijf er de zalmmoten rondom mee in.
Smelt vervolgens een klein klontje roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en de ui zacht .
Voeg de kookroom, mosterd, dille, peper en zout toe en laat de mosterdsaus zachtjes enkele minuten pruttelen.
Bak ondertussen in een andere koekenpan de zalm gaar in 3 à 4 minuten per kant gaar.
Kook ook de groene aspergetips gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit is circa 6-8 minuten.
Schep de groene aspergetips bij de mosterdsaus in de pan. Leg de gebakken zalmmoten erbij en strooi de kappertjes over het gerecht. Serveer direct. Lekker met wat rijst of een gekookt aardappeltje.
Bron
Ohmyfoodness eigen tekst foto en kleine aanpassing
Serveertip
De rest van de aspergetips heb ik er apart bij geserveerd en wat saus erover gegoten.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties