Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2022
  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

  • Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

    Zalige Zalm in Romige Honingmosterdsaus met groene aspergetips.

Slechts 10 minuten aan voorbereiding en circa 15 minuten bereidingstijd staat dit heerlijke gerecht( mits je een liefhebber van mosterd bent) met een romige saus met mosterd op tafel. Lekker met een beetje rijst of een gekookt patatje vanwege de fijne saus. Dit is echt smullen. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
VOOR DE ZALM

1 el honing ( agavesiroop)
1 el fijne mosterd
1 tl gedroogde dille
peper en zout naar smaak
2 zalmmoten


MOSTERDSAUS


ui - gesnipperd ( ik had en halve ui en een grote halve sjalot)
2 teentjes knoflook - fijngehakt
250 ml kook- of slagroom
3 el fijne mosterd
1 tl dille
peper en zout naar smaak

EN DAN NOG

300 gr groene aspergetips
2 tl kappertjes


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank mes en pannen

Bereidingswijze

Roer een soort van marinade van de honing, mosterd, dille, peper en zout wrijf er de zalmmoten rondom mee in.

Smelt vervolgens een klein klontje roomboter in een hapjespan en fruit de knoflook en de ui zacht .
Voeg de kookroom, mosterd, dille, peper en zout toe en laat de mosterdsaus zachtjes enkele minuten pruttelen.

Bak ondertussen in een andere koekenpan de zalm gaar in 3 à 4 minuten per kant gaar.

Kook ook de groene aspergetips gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit is circa 6-8 minuten.
Schep de groene aspergetips bij de mosterdsaus in de pan. Leg de gebakken zalmmoten erbij en strooi de kappertjes over het gerecht. Serveer direct. Lekker met wat rijst of een gekookt aardappeltje.



Bron

Ohmyfoodness eigen tekst foto en kleine aanpassing

Serveertip

De rest van de aspergetips heb ik er apart bij geserveerd en wat saus erover gegoten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten