Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-03-2022
  • Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus

    Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus

    Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus

Makkelijk en lekker 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g kabeljauwhaasjes
1 kg witte asperges
1 zakje waterkers
1 takje tijm (vers)
200 g parelcouscous
1 teen knoflook
1 ui
2 el boter
2,5 dl lichte room
1 dl droge sherry
1/2 visbouillon blokje
1 laurier blaadje
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Hak de waterkers grof.
- Rits de blaadjes van het takje tijm.

Bereiding :

1 Doe de ui samen met het knoflook, de tijm en de laurier in een kookpot en overgiet met de droge sherry. Laat droogkoken zonder dat de ui bruin kleurt. Overgiet met de room en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat voor de helft inkoken. Verwijder het blaadje laurier.
2 Doe intussen de asperges in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Laat ± 10 min. garen, naargelang de dikte.
3 Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Smelt de boter in een braadpan en bak het kabeljauwhaasje ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in 4 schuine stukken.

Afwerking :

Verdeel de asperges en de parelcouscous over de borden. Schik er een stuk kabeljauw naast en lepel er de saus over. Werk af met de waterkers.

Bron

colruyt

Serveertip

drankensuggestie

Bier : LeFort Tripel Sterk blond bier

Wijn : Change Sauvignon Blanc-Viognier I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten