Kabeljauwhaasje met asperges en sherryroomsaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-03-2022
Makkelijk en lekker
Bereidingswijze
Voorbereiding :
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Schil de asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.
- Hak de waterkers grof.
- Rits de blaadjes van het takje tijm.
Bereiding :
1 Doe de ui samen met het knoflook, de tijm en de laurier in een kookpot en overgiet met de droge sherry. Laat droogkoken zonder dat de ui bruin kleurt. Overgiet met de room en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat voor de helft inkoken. Verwijder het blaadje laurier.
2 Doe intussen de asperges in een kookpot met koud water en breng aan de kook. Laat ± 10 min. garen, naargelang de dikte.
3 Kook de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
4 Smelt de boter in een braadpan en bak het kabeljauwhaasje ± 5 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Snij in 4 schuine stukken.
Afwerking :
Verdeel de asperges en de parelcouscous over de borden. Schik er een stuk kabeljauw naast en lepel er de saus over. Werk af met de waterkers.
Bron
colruyt
Serveertip
drankensuggestie
Bier : LeFort Tripel Sterk blond bier
Wijn : Change Sauvignon Blanc-Viognier I.G.P. Pays d'Oc Gérard Bertrand
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties