Espresso ijstaart met hazelnootkrokant zonder ijsmachine

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Espresso ijstaart met hazelnootkrokant zonder ijsmachine

    Espresso ijstaart met hazelnootkrokant zonder ijsmachine

    Espresso ijstaart met hazelnootkrokant zonder ijsmachine

Deze heel gemakkelijk te maken ijstaart (eigenlijk een parfait) is gemaakt van schuimkoekjes van eiwitschuim met slagroom, vaillevla en espressopoeder. Ik heb nog nougatine erdoor gemengd maar ook lekker met stukjes chocolade.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Plm. 150 gram schuimkoekjes (van eiwit), in grove stukken gehakt
1/4 ltr slagroom
2 zakjes espressopoeder van bijvoorbeeld Nescafé of ander merk
1/2 liter vanillevla
100 gram hazelnootkrokant ook wel nougatine (bakprodukt)
1 dl Baileys of andere koffielikeur
garnering naar eigen smaak (ik had wat schuimkoekjes over)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer
kommen

Bereidingswijze

Slagroom stijf kloppen.
Vorm bekleden met plastic folie.
Vanillevla en espressopoeder goed door elkaar kloppen.
Schuimpjes, grootste deel hazelnootkrokant (nougatine) en likeur door de vanillevla mengen.
Stijf geklopte slagroom er voorzichtig doorheen spatelen.
Alles in de vorm schenken.
Minimaal een nacht invriezen. Taart garneren met rest hazelnootkrokant..

Serveertip

Plm. half uur voor het opdienen uit de vriezer halen anders is het ijs te hard.
Serveer er een glaasje Baileys bij of een andere koffielikeur.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten