Lasagne van Christien
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
De lasagne die Christien maakt met behulp van Honig
Ingrediënten 4 recipe.people
600 gr.Rundergehakt1 zakje soepgroenten
500 ml halfvolle melk
water
1 zakje geraspte kaas Texmex
1 zakje geraspte belegen kaas
1 zakje geraspte Parrano kaas
1 blikje tomaten puree
1 klontje suiker
1 Blik tomatenblokjes met Basilicum (Pools)
1 bakje verse Italiaanse kruiden
Knoflook
Broccoli in hele kleine roosjes
olijfolie
Basissaus vaan Lasagne (Honig)
Lasagnebladen (Honig)
Benodigdheden
OvenschaalPan
Oven.
Bereidingswijze
Verwarm olijfolie in een pan en bak/smoor de Italiaanse kruiden voor 2 minuten op middelhoog vuur haal het eruit en voeg het gehakt toe en rul deze.
Voeg dan de groenten erbij en bak dit even door.
Daarna de tomatenpuree met een klontje suiker ,tomatenblokjes (Blik bewaren) en de fijngesneden Italiaanse verse kruiden en verwarm dit zachtjes.
Voeg de mix voor lasagne saus toe en giet de melk erbij en maak hier een dikke saus van.als je met de lepel vanaf de rand van de pan naar binnen schuift en je ziet de boden dan is het goed...is het te dik dan vul je het blik van de tomatenblokjes met water, want daar is toch nog wat sap achtergebleven en giet scheutje voor scheutje water erbij tot de gewenste dikte.
Neem een ovenschaal en verdeel wat saus over de bodem,daarover heen wat Texmex en belegen kaas en dan lasagnebladen...herhaal dit en eindig met de saus. Daarboven op verdeel je het zakje Parrano kaas.
Zet de lasagane in een voorverwarmde oven van 200 graden voor zo'n 30 minuten...laat deze daarna voor 5 minuten rusten
Bron
Honig en Christien.
Serveertip
Lekker met een Italiaanse salade en stokbrood.