Pecorinotaart met groene groenten
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-03-2022
=18pxLekkere en prima combinatie in taartvorm !
Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg12,5 cl room
4 eieren
100 g pecorino (versgeraspt + wat extra)
50 g pancetta
100 g erwten
100 g groene asperges
gemengde sla (veldsla, spinazie, kervel, dragon)
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
peper
zout
Benodigdheden
bakvorm 26 cm diameterbakpapier
bakbonen
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Bekleed een quichevorm van 26 cm diameter (of 2 kleinere van 20 cm diameter) met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem, dek af met bakpapier en leg er droge bonen bovenop. Bak de bodem 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
3 Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder, tot het deeg niet meer glanst. Haal de taartbodem uit de oven en laat wat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 100°C.
4 Blancheer de asperges en de erwtjes, laat ze uitlekken. Snij de pancetta in reepjes en bak ze krokant.
5 Klop de eieren los met de room, de pecorino, peper en zout. Doe de groenten en de spekjes in de taartvorm en overgiet met het eimengsel. Bak 1 uur op 100°C (30 minuten voor kleinere vormen).
6 Roer een dressing van de witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Maak er de salade mee aan en serveer ‘m bij de quiche. Werk af met de extra pecorino.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties