Pecorinotaart met groene groenten

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-03-2022
  • Pecorinotaart met groene groenten

    Pecorinotaart met groene groenten

    Pecorinotaart met groene groenten

=18pxLekkere en prima combinatie in taartvorm ! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rol bladerdeeg
12,5 cl room
4 eieren
100 g pecorino (versgeraspt + wat extra)
50 g pancetta
100 g erwten
100 g groene asperges
gemengde sla (veldsla, spinazie, kervel, dragon)
1 el witte wijnazijn
3 el olijfolie
peper
zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm 26 cm diameter
bakpapier
bakbonen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Bekleed een quichevorm van 26 cm diameter (of 2 kleinere van 20 cm diameter) met het bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem, dek af met bakpapier en leg er droge bonen bovenop. Bak de bodem 10 minuten blind in de voorverwarmde oven.
3 Verwijder de steunvulling en het bakpapier en bak nog 5 minuten verder, tot het deeg niet meer glanst. Haal de taartbodem uit de oven en laat wat afkoelen. Verlaag de oventemperatuur tot 100°C.
4 Blancheer de asperges en de erwtjes, laat ze uitlekken. Snij de pancetta in reepjes en bak ze krokant.
5 Klop de eieren los met de room, de pecorino, peper en zout. Doe de groenten en de spekjes in de taartvorm en overgiet met het eimengsel. Bak 1 uur op 100°C (30 minuten voor kleinere vormen).
6 Roer een dressing van de witte wijnazijn, olijfolie, peper en zout. Maak er de salade mee aan en serveer ‘m bij de quiche. Werk af met de extra pecorino.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten