Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-03-2022
  • Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

  • Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

  • Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

  • Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

  • Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

  • Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

    Romige spaghetti met prei, verse makreel en spekjes.

Met het kopen van verse makreel heb je al een goede en gezonde stap gezet. Het eten van deze 'zebravis' uit de Noordzee past namelijk perfect in een gezond dieet. De vette vissoorten, zoals makreel, worden beschouwd als de meest gezondste. 

Wij zijn er hier dol op en toen ik dit recept op visrecepten op internet tegenkwam, wilde ik het erg graag eens proberen , want verse makreel is voor ons helemaal nieuw. Meestal gaan we voor de gestoomde of gerookte variant. In combinatie met de prei en de spekjes heel erg lekker en snel klaar zonder extravagante inrediënten.  

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 gram verse makreelfilets met vel
120 gram spaghetti of linguine
250 gram prei, in ringen
1 flinke sjalot fijngesnipperd
75 g mager gerookt spek, in blokjes
100 gram crème fraîche
50 ml droge witte wijn
1 el olijfolie
1 el bladpeterselie, fijngehakt
1/2 bouillonblokje met minder zout kip of groente
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan voor vis, snijplank en hapjespan

Bereidingswijze

Kook spaghetti of linguine volgens de beschrijving op de verpakking gaar in ½ bouillonblokje kip of groente met minder zout. Bak de spekblokjes in een droge koekenpan krokant. Voeg de gesnipperde sjalot toe en bak deze glazig mee. Vervolgens mag de prei 3 minuten mee smoren. Schenk er de wijn bij en roer goed door. Voeg de crème fraîche toe en warm dit 2 minuten mee.

Bestrooi de makreelfilets met peper en zout naar smaak en bak ze in wat olie naar keuze in 2 à 3 minuten per kant nét gaar.

Giet de spaghetti af en meng deze door de prei. Breng eventueel op smaak met wat vers gemalen peper. Verdeel de spaghetti over 2 borden. Leg er de makreelfilets naast en garneer met wat gesnipperde bladpeterselie.



Bron

Visrecepten.nl, eigen tekst en foto's

Serveertip

Vervang de prei door spinazie of doperwten.

Laatste reacties

Keukensloofje47 avatar
Keukensloofje47 11-03-2022

Verse makreel heeft een beduidend zachtere smaak dan de gestoomde of gerookte variant. Op de huid bakken, keren en vervolgens kun je aan tafel het velletje heel eenvoudig verwijderen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten