Pita broodjes op zijn lekkerst!

  • Grieks, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 09-03-2022

Ik ben altijd gek geweest op een broodje shoarma, of een pita kaas o.i.d., wat ik alleen nooit begreep is: Waarom op van die vieze droge broodjes die in de oven of het broodrooster niet veel beter worden? 

Toen ik destijds in Griekenland was, kwam ik tot de ontdekking dat zij daar pita broodjes even bakken, in olijfolie, en ja, dit ben ik toen thuis gaan doen. Overheerlijk! Nog nooit zoveel complimenten gehad over zoiets simpels. 
(ik koop ze gewoon bij de supermarkt, makkelijk & snel).

Wij eten niet anders meer dan de pita broodjes even bakken tot ze licht bruin zijn in olijfolie, daarna even deppen met een stukje keukenrol en klaar! 

Tijdens het bakken, wanneer je ze omdraait, komt er lucht in. Dan even zachtjes plat drukken zodat het brood overal gebakken word. 

Het opensnijden gaat veel makkelijker omdat er lucht in heeft gezeten. 

Tip: Heerlijk om te gebruiken om te dippen. 
Máár......... ook als broodje shoarma o.i.d., het brood krijgt hierdoor veel meer smaak en karakter. 
Zoiets kleins, maar toch zo fijn! 

Heerlijk met eigen gemaakt tzatziki. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Pita broodjes
Olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan en olijfolie.
Het liefst een spatel, mochten ze bol gaan staan bij het omdraaien.

Bereidingswijze

Kort in de pan met olijfolie, tot ze licht bruin zijn. *Zie foto.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

VJS avatar
VJS

Doorsturen

Home Recepten