Marinara saus
- Italiaans, Saus/dressing
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-03-2022
Deze heerlijke Italiaanse pastasaus zorgt ervoor dat u nooit meer kant- en klare saus koopt.
Ingrediënten 4 personen
1 Wortel1 eetlepel Olijfolie
3 teentjes Knoflook
2 kleine Uien
900 gram Tomaten
1/2 theelepel gedroogde Oregano
1/2 theelepel gedroogde Basilicum
1/4 theelepel gemalen zwarte Peper
1 Laurierblad
Benodigdheden
blenderBereidingswijze
-Schil de wortel en snij deze in stukken.
-Pel de knoflook en de uien en snij deze in vieren.
-snij de tomaten in 4 tomaten en verwijder het harde deel.
-Doe alle ingrediënten, behalve het laurierblad, in de kom van de blender in de beschreven ingrediënten volgorde.
-Zet de blender op snelheid 1 en verhoog de snelheid langzaam.
-Mix gedurende 15 seconden of totdat de gewenste consistentie is bereikt.
-Giet de saus in grote pan, voeg het laurierblad toe en breng de marinara saus aan de kook.
-Laat de saus sudderen op een laag vuur gedurende 30 minuten.
Roer af en toe.
-
Bron
wecken
Serveertip
Deze saus kan ingevroren worden, of wecken :
-Vul de gesteriliseerde weckpotten 1 cm onder de rand en weck de tomatensaus op 90 graden gedurende 30 minuten.
-Laat de saus 10 minuten koken voor het consumeren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties