Marinara saus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-03-2022
  • Marinara saus

    Marinara saus

    Marinara saus

Deze heerlijke Italiaanse pastasaus zorgt ervoor dat u nooit meer kant- en klare saus koopt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Wortel
1 eetlepel Olijfolie
3 teentjes Knoflook
2 kleine Uien
900 gram Tomaten
1/2 theelepel gedroogde Oregano
1/2 theelepel gedroogde Basilicum
1/4 theelepel gemalen zwarte Peper
1 Laurierblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender

Bereidingswijze

-Schil de wortel en snij deze in stukken.
-Pel de knoflook en de uien en snij deze in vieren.
-snij de tomaten in 4 tomaten en verwijder het harde deel.
-Doe alle ingrediënten, behalve het laurierblad, in de kom van de blender in de beschreven ingrediënten volgorde.
-Zet de blender op snelheid 1 en verhoog de snelheid langzaam.
-Mix gedurende 15 seconden of totdat de gewenste consistentie is bereikt.
-Giet de saus in grote pan, voeg het laurierblad toe en breng de marinara saus aan de kook.
-Laat de saus sudderen op een laag vuur gedurende 30 minuten.
Roer af en toe.
-

Bron

wecken

Serveertip

Deze saus kan ingevroren worden, of wecken :
-Vul de gesteriliseerde weckpotten 1 cm onder de rand en weck de tomatensaus op 90 graden gedurende 30 minuten.
-Laat de saus 10 minuten koken voor het consumeren.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten