Ricotta Courgette Lasagne Rollen
- Italiaans, Ovenschotel
- 30-60 min.
Makkelijk en super lekker , en goed voor 16 rolletjes . De marinarasaus kan je kant en klaar kopen of zelf bereiden ( Marinarasaus is een tomatensaus die meestal wordt gemaakt met tomaten, knoflook, kruiden en uien. Het kan de toevoeging van kappertjes, olijven, kruiden en een scheutje wijn bevatten als mogelijke ingrediënten in zijn vele variaties) . Recept terug te vinden op smulweb .
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
-Was de courgette, dep droog en snij de uiteinden af. Snijd elk in 4 plakjes. De twee eindstukken snijden we ook uit de achterkant van elk, zodat ze plat liggen en gemakkelijk te rollen zijn. Gooi geen geschilde restjes weg, want je kunt ze gebruiken bij het koken voor andere recepten.
-Leg ze op een bakplaat en besprenkel elke kant met olijfolie en een snufje zout. Bak tot ze zacht zijn, dit duurt 15-20 minuten. Haal ze eruit en laat ze een beetje afkoelen.
-Voeg in een aparte kom de ricotta, parmezaan, ei, scheutje zout en basilicum toe en meng. Neem een kleine pan en voeg marinarasaus toe om de bodem te bedekken .
- Neem elke courgette met de brede kant naar je toe en voeg ongeveer een theelepel ricotta toe aan elk en rol ze op.
-Voeg ze allemaal toe aan je ovenschaal, garneer met meer marinara en wat mozzarella. Bak op 200°C gedurende 20 minuten of tot ze mooi en gesmolten zijn .
Bron
the modern nonna
Serveertip
dit gerecht kan je ook met een vleesvulling van gehakt maken