Herfst bowl

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2022

Ongeveer 605 calorieen p.p. 
Het kost even wat werk, maar het is super lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
600 gram witte rijst, 2 el azijn, 2 tl suiker, 500 gram tofu, 4 el ketjap, 1 tl knoflookpoeder, 150 gram pompoen, cayennepepper, 3 eieren, 50 ml melk, 250 kastanjechampignons, 1/4 rode kool, citroensap, 4 cm gember, 2 el agavesiroop, 100 gram houmous, cashewnoten, 10 gram koriander
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven, bakplaat, rasp, bakpapier, koekenpan

Bereidingswijze

* Verwarm de oven voor op 180 graden.

* Kook de rijst volgens de aanwijzingen op verpakking. Voeg azijn en suiker toe aan het water. Laat de rijst vervolgens koud worden.

*In de tussentijd kan je nu de tofu in blokjes snijden, champignons in partjes en pompoen in plakken. Rasp met de rasp de gember.

* Meng de tofublokjes met de ketjap en knoflookpoeder in een kom. Marineer 5 minuten.

* Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng de pompoenparten met 2 el olijfolie, cayennepeper, zout en peper. Rooster de pompoen 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer halverwege om. Laat vervolgens afkoelen.

* Kluts intussen de eieren met melk, zout en peper. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin 2 dunne omeletten. Rol ze op en laat afkoelen. Snijd vervolgens in dunne repen.

* Verhit nogmaals een scheutje olijfolie in de pan en bak de gemarineerde tofu in 5 minuten licht krokant. Haal uit de pan en bak vervolgens de champignons in een scheutje olijfolie in 5 minuten bruin.

*Snijd de rode kool fijn en meng met het citroensap, de agavesiroop, gember en zout en peper.

* Verdeel de rijst over de bodem van de kommen. Verdeel de pompoen, champignons, omeletreepjes, rode kool en tofu in pizzapunt over de rijst in de kommen. Schep in het midden een flinke lepel houmous.

Bestrooi de kommen met gehakte cashewnoten en koriander.

Bron

Lidl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten