Vegan gadogado met tempeh en groenten

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-03-2022

Goedkoop en vegan eten doe je heel makkelijk deze vegan gadogado met gebakken tempeh en groenten. Een echt gadootje!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g tempeh
2 el zonnebloemolie
2 el ketjap manis
1 tl sambal oelek
300 g verse sperziebonen
125 g taugé
200 g satésaus gadogado
1 komkommer
½ kropsla
50 g gezouten pinda's
125 g cassave kroepoek
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Halveer de tempeh in de breedte, snijd in dunne plakken en snijd deze in de lengte in dunne reepjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de tempeh in 8 min. krokant. Voeg de ketjap en sambal toe en bak nog 2 min.
2 Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in 5 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de taugé toe. Giet af en spoel af met koud stromend water.
3 Bereid ondertussen de gadogadosaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne schuine plakken. Snijd de halve kropsla in repen en hak de pinda's grof.
4 Meng de groenten en verdeel over een grote schaal. Verdeel de tempeh erover en bestrooi met de pinda's. Serveer met de gado-gadosaus en kroepoek.

Bron

AH

Serveertip

- Lekker met extra sambal en een limoenpartje.
Weetje : -Niet elke ketjap en sambal is veganistisch, de huismerk-producten van AH zijn dat wel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten