Chili à la Lorenzo

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2022
  • Chili à la Lorenzo

    Chili à la Lorenzo

    Chili à la Lorenzo

Dit is mijn interpretatie van de Chili zoals Lorenzo die maakte in Epicurious. Hij gebruikt runder stooflappen in plaats van gehakt zoals gebruikelijk. En nu ik het eenmaal heb geprobeerd vraag ik me af waarom ik ook ooit gehakt heb gebruikt. Het vlees geeft veel smaak aan het gerecht en de verse garnering op het einde zorgt voor frisheid.

Ik gebruik een slowcooker voor het vlees, en volgens mij geeft dat het beste resultaat, maar met een paar uur sudderen op het vuur zal het ook uitstekend smaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
800g runder stooflappen (in blokjes van ca 4cm gesneden), zout, peper, 2el maizena, 1 grote rode ui (fijn gesneden), 1 grote bospeen (grof geraspt), 3 teentjes knoflook (fijn gesneden), 1el oregano, 3el chili poeder, 1 blikje (70g) tomatenpuree, 1tl cayennepeper, 2tl (gerookte) paprikapoeder, 1tl rode chilivlokken, 2tl komijn, 1 pot (680g) passata, 2 blokjes runderbouillon, 0,5L warm water, 2 blikken rode kidneybonen, 1 blik kikkererwten.
Voor serveren: 1 tomaat (zaad verwijderd en in kleine blokjes gesneden), rode ui (fijngesneden), verse koriander (fijn gesneden), zure room, geraspte kaas, vers limoensap, tortillachips
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
slowcooker of braadpan

Bereidingswijze

1. Bestrooi het vlees met zout, peper en 1el van de maizena. Verhit 1 el olijfolie in een grote pan en bak het vlees, in gedeeltes rondom bruin. Doe het vlees alvast in de pan van de slowcooker of zet het opzij op een bord als je een braadpan gebruikt. Er zullen aangebakken stukjes in de pan achterblijven, maar dat is niet erg.

2. Doe nu de ui en wortel in de pan en bak ongeveer 5 minuutjes tot de ui glazig begint te worden. Voeg knoflook, oregano, chilipoeder en de rest van de maizena toe. Bak 1 minuutje terwijl je blijft roeren. Het mengsel zal vrij dik worden door de maizena.

3. Voeg tomatenpuree, paprikapoeder, chili vlokken en komijn toe. Bak nogmaals 1 minuut terwijl je blijft roeren.

4. Voeg nu de passata en de twee bouillonblokjes toe en laat het het ongeveer 2 minuutjes opwarmen. Als de pan erg droog begint te worden kun je alvast wat van het water toevoegen.

5. Breng het mengsel nu over naar de slowcooker (of doe het vlees terug in de pan als je een braadpan gebruikt) en voeg zoveel water toe dat het vlees net onderstaat. Pas op dat je niet teveel water gebruikt, het mengsel zal nog dunner worden tijdens het stoven. Leg het deksel op de pan en laat het mengsel op de lage stand in ongeveer 8uur gaar stoven. Als je een braadpan gebruikt zal het minder zijn, zo rond de 3 uur.

6. Voeg 40 minuten voor de tijd op de slowcooker om is (of 20 minuten voor de braadpan) de uitgelekte kidneybonen en kikkererwten toe. Laat nog even doorwarmen.

7. Dien de chili op met de fijngehakte tomaat, rode ui, zure room, geraspte kaas, vers limoensap, koriander en tortillachips.

Bron

https://www.youtube.com/watch?v=oxnMtQHehhs&ab_channel=Epicurious

Serveertip

Ik heb hier 1tl chilivlokken gebruikt, maar doe gerust 2tl als je van pittig houdt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten