Bami van Glamma

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Bami van Glamma

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
500 g spaghetti
1.5 el zonnebloemolie
5 el ketjap asin
2 el ketjap manis
2 tenen knoflook
1 ui
350 g kipdijfilet
1 kippenbouillonblokje minder zout
0.5 tl Chinese 5-spice
1 el tomatenpuree
8 takjes selderij (bakje à 40 g)
3 cm verse gember
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan en wok

Bereidingswijze

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de spaghetti af en meng er een ½ el olie, 1 el ketjap asin en 1 el ketjap manis door.
Snijd intussen de knoflook fijn en snipper de ui zo fijn mogelijk. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de kip in blokjes.
Verhit in een ruime wok 1 el olie en fruit de ui en knoflook 1 min. Verkruimel er het bouillonblokje boven en voeg de gember, 5 spice, tomatenpuree en 50 ml water toe. Roerbak 2 min. en voeg de kip toe. Roerbak ca. 4 min. tot de kip gaar is. Zet het vuur laag en voeg de rest van de ketjap manis en ketjap asin toe. Doe er de spaghetti bij en schep om. Snijd de selderij fijn, meng door de bami en serveer.

Bron

Jumbo

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

paula_bijl avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten