Stoofvlees, ouderwets lekker

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-03-2022

Het lekkerste recept als het gaat om stoofvlees.
Ik vind dat het lekkerst met hutspot.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
0.75 a 1 kg magere runderlappen, in grove stukken
1 flinke klont boter
uien grof gesneden
1 etl (riet) suiker
2 etl bloem
700 ml rundvleesbouillon
300 ml rode wijn
3 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 etl mosterd (laatste half uur)
1 etl tomatenpuree


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Bestrooi het vlees met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin.
Schep het vlees uit de pannen fruit de ui 2-3 minuten in het bakvet.
Voeg de (riet) suiker en de bloem toe en roer even door. Bak 1 minuut.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Leg het rundvlees terug in de pan en voeg de bouillon en wijn al roerend beetje bij beetje toe.
Voeg de laurierblaadjes met de kruidnagels toe.
Breng alles tegen de kook aan en stoof daarna afgedekt circa 1 uur op een lage stand.
Voeg de mosterd toe en stoof nog 30 minuten, tot het vlees zacht is.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels.

Serveertip

Lekker met hutspot.

Je kunt in plaats van suiker op het laatst ook ontbijtkoek toevoegen. Dit maakt het iets zoeter en bindt de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten