Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2022
  • Rode Bietjesstamppot met appel,  ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

  • Rode Bietjesstamppot met appel,  ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

  • Rode Bietjesstamppot met appel,  ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

  • Rode Bietjesstamppot met appel,  ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

    Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.

Een heerlijke stamppot met bietjes, appel en worst voor het hele gezin. Probeer deze stamppot maar eens! Dit gerecht zou ook prima vegetarisch kunnen, serveer er dan een spiegeleitje bij , of strooi er wat geroosterde stukjes walnoten overheen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
40 gram roomboter ( ongezouten)
2 saucijs
1 kleine rode ui gesnipperd
300 gram gekookte bieten in blokjes
1 kleine( Elstar) appel in blokjes
3 theelepels grove mosterd( Limburgse)
¼ blokje groentebouillon met minder zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
puree stamper, pan, snijplank mes en hapjespan

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in water met de bouillon in circa 20 minuten gaar . Giet af en vang wat kookvocht op.


Bak ondertussen de saucijzen in de helft van de ongezouten roomboter samen met de gesnipperde rode ui in circa 15 minuten bruin en gaar. Keer de saucijzen regelmatig en voeg de laatste 5 minuten van de baktijd de biet en de appel toe en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.


Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat van het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
Werk er de appel en bietjes doorheen. Breng op smaak met zout en peper . Verdeel over 2 borden , leg er een saucijs op en serveer er de grove mosterd bij.


Bron

Aangepst gerecht van Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten