Rode Bietjesstamppot met appel, ui en een gekruid saucijsje.
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 03-03-2022
Een heerlijke stamppot met bietjes, appel en worst voor het hele gezin. Probeer deze stamppot maar eens! Dit gerecht zou ook prima vegetarisch kunnen, serveer er dan een spiegeleitje bij , of strooi er wat geroosterde stukjes walnoten overheen.
Ingrediënten 2 personen
600 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)40 gram roomboter ( ongezouten)
2 saucijs
1 kleine rode ui gesnipperd
300 gram gekookte bieten in blokjes
1 kleine( Elstar) appel in blokjes
3 theelepels grove mosterd( Limburgse)
¼ blokje groentebouillon met minder zout
Benodigdheden
puree stamper, pan, snijplank mes en hapjespanBereidingswijze
Kook de aardappelen in water met de bouillon in circa 20 minuten gaar . Giet af en vang wat kookvocht op.
Bak ondertussen de saucijzen in de helft van de ongezouten roomboter samen met de gesnipperde rode ui in circa 15 minuten bruin en gaar. Keer de saucijzen regelmatig en voeg de laatste 5 minuten van de baktijd de biet en de appel toe en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
Stamp de aardappelen met de rest van de boter en wat van het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
Werk er de appel en bietjes doorheen. Breng op smaak met zout en peper . Verdeel over 2 borden , leg er een saucijs op en serveer er de grove mosterd bij.
Bron
Aangepst gerecht van Proef het Zuiden. Eigen tekst en foto's
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties