Kip in Wodkasaus
- Regionaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-03-2022
Een heerlijk recept uit mijn kookboek "Het Culinair geheugen" recepten uit grootmoeders keuken.
In plaats van Wodka kun je ook Vieux gebruiken.
Ingrediënten 5 personen
- 600 gram kip(dij)filet- peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder, paprikapoeder, chilipoeder
- handjevol rozijnen
- 30 gram boter
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- 25 ml Wodka
- 250 ml tomatenketchup
- enkele druppels Tabasco
- scheutje Worchestershiresaus
- scheutje gembersiroop
- 30 gram maïzena
- 200 ml slagroom
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in stukjes en kruid met peper, zout, nootmuskaat, kerriepoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
- Wel de rozijnen in een kommetje warm water.
- Laat in een braadpan de boter op een middelhoog vuur lichtbruin worden en bak hierin de kipstukjes rondom bruin, schep ze uit de pan en zet ze opzij.
- Doe de gesnipperde ui en de gehakte knoflook in het braadvet en laat het glazig worden.
- Voeg de schoongemaakte en in stukjes gesneden paprika toe en laat dit enkele minuutjes meebakken.
- Doe dan de champignons erbij. Schep alles door elkaar en laat het 5 minuutjes zachtjes smoren.
- Voeg de wodka en de tomatenketchup toe en breng de saus rustig aan de kook.
- Breng de saus op smaak met Tabasco, Worchestershiresaus, gembersiroop en eventueel nog wat zout en peper. (ik heb hier ook nog een scheutje water toegevoegd.)
- Doe de kip weer bij de saus en laat het geheel 5 minuten zachtjes door pruttelen.
- Als je een goed gebonden saus wilt, bind de saus dan met een maïzenapapje, laat de saus daarna nog even kort koken.
- Voeg de rozijnen en de slagroom toe, de saus niet meer laten koken als de slagroom toegevoegd is.
Bron
Het Culinair geheugen/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties