lasagne met spinazie en ricotta
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
ik zocht een makkelijk alternatief voor bechamelsaus
vandaar dat ik het deze keer met ricotta heb geprobeerd
Ingrediënten 8 recipe.people
1 kg gehakt2 ajuinen
3 tenen look
2 wortelen
2 stengels groene selder
1 bokaal tomaten passata 500ml
1 bokaal saus arrabiata 500ml van bertoli
1 pak verse lasagne bladen
450gr verse spinzaie
2x250 gr ricotta
1 ei
gemaken kaas
gemalen parmezaan
1 bol mozarella
Benodigdheden
snij de ajuin selder wortel en look fijn en laat stoven in wat olijfolie tot ze bijna gaar zijnvoeg dan het gehakt toe en bak rul
voeg dan de 2 bokalen saus
kruiden toevoegen naar smaak en laat de saus even sudderen
maak intussen de ricotta vulling :
was de spinazie en laat uitlekken
snipper het laatste teentje look en giet wat olijfolie in een grote kookpot
voeg de spinazie stapsgewijs toe en de gesnipperte look en roer om onder groot vuur tot de spinazie geslonken is ; knip de spinazie met een schaar fijn en laat uitlekken
doe de 2 potjes ricotta in een grote kom
voeg het ei toe en roer om , kruiden met peper en voeg er de uitgelekte spinazie toe
nu is de ricottasaus ook klaar
beleg nu de schotel
start met een laag bolognaise saus , dan een lasagnevel, dan de ricotta en opnieuw
eindig met laag bolosaus en bestrooi met gemalen kaas , parmezaan en verdeel ook de stukjes mozza
dan 30, minuten in over op 180gr en is klaar
Bereidingswijze
oven voorverwarmen 10min op 250°
dan schotel 30min op 180°
Bron
GEVONDEN OP SITE HET PAROOL
Serveertip
je kan eventueel ook een snede hesp tussen leggen voor extra smaak