Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2022
  • Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

  • Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

  • Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

  • Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

  • Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

  • Gevulde en  kruidige  Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

    Gevulde en kruidige Indonesische omelet.

Een eigen variatie, op diverse bestaande , en bekeken Indonesische omeletten. Snel, gemakkelijk en met kruiden uit deze keuken die ik wel voorradig had. Een gerecht om eindeloze fantasie op los te laten. Denk bijvoorbeeld aan toevoeging van sambal, paprika, bosui, gefrituurde uitjes , geroosterde pinda's of cashewnoten, sojasaus en ketjap.  Hou het vegetarisch door het gehakt weg te laten.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
4 eieren
50 g bladselderij fijn gesnipperd
75 g prei in hele dunne ringetjes of halve ringetjes
200 g rundergehakt
1 flinke teen knoflook geperst
2 sjalotjes gesnipperd
1/2 tl kurkuma
1 tl korianderpoeder
snufje komijnpoeder
2 tl gemberpoeder
1 tl trassie
3 licht geroosterde keriminoten of een handje licht geroosterde pinda's
1 dl kokosmelk
1 tl basterdsuiker
peper en zout
1 1/2 el olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Snijplank mes, grote koekenpan en hapjespan

Bereidingswijze

Maal de ui, knoflook, korianderpoeder, komijn , kurkuma , trassi, keriminoten of pinda's , een beetje suiker en zout naar smaak met de staafmixer fijn.

Verhit wat olie en fruit dit mengsel even aan. Voeg het gehakt aan dit mengsel toe en bak het rul. Voeg de kokosmelk toe en laat dit mengsel even al roerend doorbakken en indikken.
Klop de eieren los met een klein scheutje kokosmelk en peper en zout naar smaak roer er de prei en de selderij door. Verwarm boter en of olie in een pan en bak een grote omelet. Keer de omelet. Bedek de omelet met het kruidig gehakt mengsel en garneer eventueel met wat blaadjes selderij en rode peper ringetjes. Halveer en serveer met brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten