Vegetarische pasta funghi
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 25-02-2022
Gevonden op internet en aangepast.
Ik ben al een hele tijd op zoek naar lekkere ideeën voor vegetatrische maaltijden zonder vlees vervangende producten uit de supermarkt. Want we willen vaker vleesloos eten.
dit is een lekker( feestelijk) recept.
Ingrediënten 4 personen
450 gr kastanjechampignons waarvan 3/4 deel gesnipperd wordt1 ui fijn gesnipperd
1 teen knoflook geperst
0,5-1 theel euroma funghi trifolati
200 gr pasta (schelpjes) beetgaar gekookt
150 gr ricotta
250 ml paddenstoelen bouillon
2 eetlepels olijfolie om te bakken
10 gr boter
Enkele flinke takken peterselie grof gehakt
Peper en zout
Optioneel, een scheutje goede olijfolie over de gare pasta schelpjes
Bereidingswijze
Fruit de ui in de helft van de boter en de helft van de olie. Voeg de gesnipperde champignons en knoflook toe. Bestrooi dit met peper en zout. Bak ongeveer 2 minuten en voeg de ricotta toe, meng dit met de champignons. Schenk nu langzaam beetje bij beetje de bouillon erbij zorg dat je ondertussen roert. Als alles goed gemengd is, voeg je de peterselie toe. De overgebleven champignons snijd je in vieren (als ze klein zijn is het mooi om ze heel te gebruiken). Bak deze in de rest van de olie en boter niet al te gaar anders worden ze te slap. Als je pasta al gaar is giet deze dan af doe er eventueel een klein scheutje goede olijfolie door en meng de pasta met de saus en leg hier de gebakken stukken champignons op.
Bron
Aangepast van internet
Serveertip
Als je niet vegetarisch wil eten kan je er eventueel wat uitgebakken gerookte spekjes doorroeren
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties