Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

  • Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

    Carbonade Flamande (Vlaamse stoofkarbonade)

Dit klassieke Vlaamse stoofvlees (stoofpot)  is niet zoals de naam doet vermoeden met karbonaadjes maar met sukadelappen. 
Het is min of meer de Belgische versie van het Hollandse draadjesvlees. Elk gezin heeft zijn eigen recept; met of zonder mosterd, met of zonder bier, met of zonder azijn, met of zonder knoflook, met of zonder uien, met bruine suiker of stroop en ga zo maar door.
Ik heb mijn versie in de oven gemaakt. Je hebt dan ongeveer een kwartiertje werk en verder heb je er (bijna) geen omkijken meer naar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 500 gram sukadelappen (of riblappen)
- 2 uien, in halve ringen
- 1 flesje (Belgisch) donker bier
- 1 el bruine suiker
- 1 el (rode) wijnazijn
- 1 à 2 blaadje(s) laurier
- tijm
- peterselie
- pezo
- boter/olie
- 1 snee brood
- 1 el mosterd
- 250 ml runderbouillon
- maïzena
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Verwarm de oven op 150 graden C.
- Verhit de boter met de olie in een stoofpan (die ook in de oven kan) bestrooi de sukadelappen met peper en zout, bak ze rondom mooi bruin (+/- 10 minuten) en haal ze weer uit de pan.
- Fruit de uienringen en voeg hete bouillon en bier toe, breng aan de kook.
- Voeg suiker, azijn, laurier, tijm en peterselie toe en schep alles door elkaar.
- Doe het vlees terug in de pan (het vlees moet volledig onder staan) besmeer de snee brood met mosterd en leg deze bovenop. Doe het deksel op de pan en zet dit 1 ½ in de oven.
- Maak een maïzenapapje en giet dit bij het vlees, roer het goed door en laat de saus op een klein pitje nog een kwartiertje indikken.

Serveertip

Wij aten er spruitjes en aardappeltjes uit de oven bij, maar natuurlijk zijn zelfgemaakte frieten en appelmoes (en/of een salade) ook een zeer geschikte combinatie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten