Kiptaart

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Kiptaart

    Kiptaart

    Kiptaart

  • Kiptaart

    Kiptaart

    Kiptaart

Dit recept doet het altijd goed. Niet al te moeilijk en verrassend door de toevoeging van Gember. Lekker i.c.m. de kip en kerrie!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
• 1 pakje bladerdeeg (diepvries)
• blik perziken
• 6 gemberbolletjes (pot)
• 400 g kipfilet
• zout en peper
• 50 g boter
• 1 teentje knoflook
• 1 1/2 zakje kerriesaus
• 1 theelepel sambal oelek
• 2 dl crème fraîche
• 2 eetlepels paneermeel
• Één zakje geraspte belegen kaas
• 1/2 eetlepel boter om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm, oven

Bereidingswijze

1. Oven voorverwarmen op 180 graden
2. Kip aanbraden met beetje peper en zout
3. Perziken in stukken erbij
4. Gemberbolletje in mini stukjes tjoppen en erbij
5. Kerrie, sambal en Creme fraiche erbij en het geheel even warm laten worden
6. Ovenschaal invetten en behangen met bladerdeeg

7. Warme prutje in de behangen ovenschaal mikken
8. Half zakje geraspte kaas er overheen en sluiten met bladerdeeg
9. On top nog een laagje geraspte kaas
10. Afdekken met alu-folie en 40 minuten in de oven.
11. Na 20 min alu-folie verwijderen (tbv kaaskorst)

Enjoy!
Hans

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hanskookt81 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten