Witlofschotel met zalm en dillepesto.

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2022
  • Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

  • Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

  • Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

  • Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

    Witlofschotel met zalm en dillepesto.

Vroeger smaakte de witlof heel bitter en om die reden werd er vaak iets zoets toegevoegd. De witlof soorten van tegenwoordig zijn veel zachter van smaak . Een zoet accentje  is veelal niet echt nodig,  alsook het kontje als een kegel  insnijden.  In deze ovenschotel gaat dus geen zoet ingrediënt , maar wordt de witlof gecombineerd met romige gerookte zalm , kaas en een dillepesto. De schotel is verdraaid lekker. Ik heb er rösti rondjes bij geserveerd, maar een gekookt aardappeltje is ook lekker. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

4 struikjes witlof
1 bosje dille circa 10 gram
2 takjes bewaren voor garnering
1 teen knoflook
½ el pijnboompitten
2 el extra vierge olijfolie
1 ½ el Parmezaanse kaas
100 gram gerookte zalm
4 plakjes jong belegen kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes, pan en ovenschaal

Bereidingswijze

Snij een dun plakje van de onderkant van elk stronkje witlof af. Kook vervolgens de witlof circa 10 minuten in ruim water met een snufje zout. Laat de stronkjes goed uitlekken.



Pureer in een maatbeker de dille ( houd 1 takje apart voor garnering) de pijnboompitten, de olie, knoflook en Parmezaanse kaas tot een dillepesto. Zet even opzij en verwarm de oven alvast op 200 graden voor.



Verdeel de zalm over de plakjes kaas en schep er wat dillepesto over. Wikkel elk stronkje witlof in een plakje kaas en leg de pakketjes in een ovenschaal. Bak de witlof 20-25 minuten tot de kaas goed gesmolten en begint te kleuren. Schep er de rest van de pesto over en bestrooi met de achter de hand gehouden dille.

Bron

Uit de krant eigen tekst en foto's Janneke Philippi

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten