Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

  • Spaans, Ovenschotel
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 20-02-2022
  • Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

  • Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

  • Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

  • Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

    Super lekkere Spaanse ovenschotel spitskool met chorizo zonder kaas

Dit was een super lekkere ovenschotel. Weer eens heel anders dan mijn andere spitskoolrecepten. Kleine gebakken stukjes chorizo door de roergebakken spitskool met ui en prei. Gepureerde gepelde tomaten erdoor en op smaak gebracht met peper, zout en gerookt paprikapoeder.
De aardappelen zijn fijn gestampt met kruidenboter en verdeeld over de spitskool.
Plakjes chorizo erop en nog even in de oven,
Deze ovenschotel is nu eens zonder geraspte kaas !!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram kruimige aardappelen
Plm. 20 gram knoflookboter
½ spitskool, in grove repen gesneden
1 middelgrote prei in halve smalle ringen
1 eetlepel olijfolie
Plm. 150 gram chorizo, plakjes
2 uien, grof gesnipperd
Peper, zout
200 ml gepureerde gepelde tomaten (
1 afgestreken theelepel gerookte paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan of hapjespan
pan voor de aardappelen
ovenschaal
aardappelstamper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht of 220 graden boven- en onder-warmte.

Kook de aardappelen gaar met zout. Laat ze even goed droogstomen. Stamp de aardappelen samen met de knoflookboter fijn met behulp van een aardappelstamper.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of hapjespan.
Bak hierin ¾ van de in kleine stukjes gesneden chorizo lichtbruin en knapperig. (De overgebleven plakjes chorizo zijn voor garnering).
Bak de gesnipperde uien even mee tot glazig.
Voeg de spitskool en de prei hieraan toe en bak een paar minuten mee.
Meng de gepureerde tomaten door de spitskool. Breng alles aan de kook en laat een paar minuten sudderen tot de spitskool en de prei beetgaar zijn.
Maak op smaak met peper, zout en het gerookte paprikapoeder.

Doe de spitskool onderin een ovenschaal.
Verdeel de gestampte aardappelen erover.
Leg de overgebleven plakjes chorizo op de gestampte aardappelen.
Zet de schaal plm. 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten