Pittige spitskool uit de wok
- Europees, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Recept van mijn vader
Ingrediënten 4 recipe.people
1 spitskool fijn gesneden500 gram stuks vers spek in reepjes
1 ui
1 teentje knoflook
4 a 5 aardappelen in blokjes
Mespuntje kruidnagelpoeder
1 a 2 theelepels sambal
Nootmuskaat
Half blokje tuinkruidenbouillon
Benodigdheden
WokBereidingswijze
Verwarm wok, eventueel met wat olijfolie. Maar vanwege vet spek is dit niet noodzakelijk.
Doe spek in de wok, peper en zout en krap bakken.
Voeg ui en knoflook toe, wok even mee
Mespuntje kruidnagel toevoegen en sambal
Laagje aardappelblokjes en laagje spitskool.
Doe hierover wat peper, zout en nootmuskaat
Roer door
En volgende laagje tot kool en aardappelen op zijn
Voeg half blokje tuinkruiden toe plus water
Af en toe doorscheppen. Klaar als aardappelen gaar zijn.
Laat het niet droog worden, voeg eventueel nog water toe.
Serveertip
Ipv spitskool, groene kool gebruiken