Pittige spitskool uit de wok

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Recept van mijn vader

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 spitskool fijn gesneden
500 gram stuks vers spek in reepjes
1 ui
1 teentje knoflook
4 a 5 aardappelen in blokjes
Mespuntje kruidnagelpoeder
1 a 2 theelepels sambal
Nootmuskaat
Half blokje tuinkruidenbouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok

Bereidingswijze

Verwarm wok, eventueel met wat olijfolie. Maar vanwege vet spek is dit niet noodzakelijk.
Doe spek in de wok, peper en zout en krap bakken.
Voeg ui en knoflook toe, wok even mee
Mespuntje kruidnagel toevoegen en sambal
Laagje aardappelblokjes en laagje spitskool.
Doe hierover wat peper, zout en nootmuskaat
Roer door
En volgende laagje tot kool en aardappelen op zijn
Voeg half blokje tuinkruiden toe plus water
Af en toe doorscheppen. Klaar als aardappelen gaar zijn.
Laat het niet droog worden, voeg eventueel nog water toe.

Serveertip

Ipv spitskool, groene kool gebruiken

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Moontje70 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten