Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Regionaal, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-02-2022
  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

  • Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

    Oude wijvensoep (Carnavalssoep)

Een typisch traditioneel Limburgs streekgerecht ook wel "Alde Wievensoep" of "Truujesoep" genoemd en wordt met Carnaval gegeten.
Natuurlijk is deze soep niet alleen met Carnaval lekker maar ook gewoon zo, als je trek hebt in een stevige maar makkelijke soep.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 500 gram gehakt (runder- of half om half)
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode, 1 gele en 1 groene paprika in blokjes
- 2 preien, in ringen gesneden
- 1 grote pot (of blik) witte bonen in tomatensaus
- 1 liter tomatensap
- 1 rookworst, in plakjes
- runderbouillon (+/- 2 liter)
- 1 el bruine suiker
- 1 koffielepel sambal (meer of minder naar smaak)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Bak het gehakt rul.
- Doe de gesneden ui, knoflook, paprika en prei erbij en bak het een paar minuutjes mee.
- Voeg dan bouillon, tomatensap en de witte bonen in tomatensaus toe en roer het geheel goed door elkaar.
- Doe daarna de bruine suiker en de sambal erbij.
- Laat de soep op een laag vuurtje pruttelen en voeg eventueel een beetje water toe als de soep te dik is.
- Voeg dan de rookworst toe en laat de soep nog een half uurtje op een laag vuurtje zachtjes pruttelen.
- Het lekkerste is om deze soep al de dag van te voren te maken, zodat alle smaken goed zijn ingetrokken.

Bron

Recepten uit Limburg/beetje aangepast en in eigen keuken gemaakt en gefotografeerd.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 22-02-2022

Hoi Petra, Leuk dat je dit recept bewaard hebt. Laat maar een keertje horen wat je ervan vond. Succes ermee en groetjes van Wilmie.

pwiggers avatar
pwiggers 21-02-2022

Hoi Wilmie, ik neem je soeprecept mee. Lijkt me heerlijk en snel gemaakt. Groetjes, Petra

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten