Italiaanse ovenschotel met sperziebonen

  • Italiaans, Ovenschotel
  • 20-30 min.

Dit reept heb ik gemaakt omdat ik mijn koelkast wou legen en het viel bij mijn vriendin bijzonder goed in de smaak. 

Deel dit recept

Ingrediënten 3 recipe.people
300 gr rundergehakt, 300 gr sperziebonen, 1 rode paprika, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, aardappelpuree, 1 tomaat, scheut tomatenketchup, geraspte kaas, peper en zout olijfolie om te bakken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok of hapjes pan, ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de sperziebonen af en breek deze. Kook de bonen beetgaar en giet deze af. Maak de aardappelpuree volgens een recept. Snij intussen de ui, paprika in stukjes en hak de knoflook fijn.
Doe olijfolie in de wok of hapjespan en bak het gehakt hierin rul. strooi er wat zout en peper over. Voeg vervolgens de ui, paprika en de knoflook toe en bak dit even mee. Voeg er dan een scheut tomaten ketchup toe aan het mengsel en laat de smaak opnemen. Breng het eventueel nog op smaak met zout en peper. Schep de sperziebonen door het gehakt mengsel.
Schep het gehakt/bonen mengsel in een ingevette ovenschaal. Bedek het geheel met de aardappelpuree. Leg schijfjes tomaat op de aardappelpuree en strooi daarover de geraspte kaas. Zet de schotel gedurende 30 min in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveertip

Serveer de ovenschotel met een goed glas wijn naar keuze. Ook alcohol vrije wijn past er goed bij.
Buon appertito.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Hobbykok50 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten