Indische gehakballetjes in een lekker sausje

  • Indisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 17-02-2022
  • Indische gehakballetjes in een lekker sausje

    Indische gehakballetjes in een lekker sausje

    Indische gehakballetjes in een lekker sausje

Deze gehaktballetjes heb ik gemaakt als onderdeel van een kleine rijsttafel. Het sausje is heel gemakkelijk te maken en erg lekker. Dezelfde saus heb ik gebruikt voor hardgekookte (gehalveerde) eieren,ook als onderdeel van dezelfde rijsttafel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Gehaktballetjes
300 gram gemengd gehakt
1 losgeklopt ei
1 klein sjalotje, gesnipperd
Zout, peper
1 afgestreken theelepel djinten (gemalen komijn)
Mespunt sambal of meer naar smaak
2 eetlepels paneermeel

Saus
½ rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
50 ml ketjap manis (zoet)
3 eetlepels zoetzure chilisaus
Klein scheutje witte azijn
1 eetlepel tomatenketchup
water

2 eetlepel(s) arachideolie of zonnebloemolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan of hapjespan

Bereidingswijze

Gehaktballetjes
Meng alle ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Vorm hiervan kleine balletjes.
Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes hierin rondom bruin en gaar.
Haal de balletjes uit de pan en zet even apart.
Saus
Bak in het overgebleven vet de rode-uisnippers met de knoflooksnippers glazig.
Roer de ketjap, chilisaus, azijn, tomatenketchup erdoor en breng aan de kook.
Roer wat water door de saus.

Serveertip

Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook samen met rijst en bijvoorbeeld sperziebonen.
De balletjes zijn ook heel lekker bij een stamppot.

Laatste reacties

Brennie1970 avatar
Brennie1970 03-04-2022

Gisteren deze gehaktballetjes gemaakt met het sausje waren heerlijk bij de bami

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten