Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

    Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

    Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

  • Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

    Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

    Ovengebakken rijst met gegrilde paprika

Deze rijst uit de oven blijft lang lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g basmatirijst
2 kaneelstokjes
3 stuks steranijs
2 tl uienpoeder
2 tl vadouvan
200 g rood-gele paprikareepjes in pot
50 g gezouten roomboter
800 ml water



Boodschappen bestellen
Benodigdheden

ovenschaal (20 x 30 cm)

aluminiumfolie

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Doe de rijst in de ovenschaal. Verdeel de kaneelstokjes en steranijs erover en duw erin. Bestrooi met de uienpoeder, vadouvan en eventueel zout. Laat de paprikareepjes uitlekken en verdeel erover. Verdeel de boter in klontjes over de rijst.
2 Breng het water aan de kook en schenk over de rijst. Sluit de schaal goed af met aluminiumfolie en bak de rijst in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar.
3 Neem de schaal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie. Schep de rijst om met een vork en verwijder de kaneelstokjes en steranijs. Houd de rijst tot serveren warm onder de folie.

Bron

ah

Serveertip

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Roerbak de rijstschotel in een wok om op te warmen.
Dit gerecht is een ruime hoeveelheid voor 4 personen. Je kunt het makkelijk verdubbelen als je extra eters hebt. Gebruik dan wel 2 ovenschalen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten