Eendenborst tompoes met rode wijnsaus

  • Nederlands, Amuse
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2022
  • Eendenborst tompoes met rode wijnsaus

    Eendenborst tompoes met rode wijnsaus

    Eendenborst tompoes met rode wijnsaus

Begin het weekend goed met deze amuse van ontbijtkoek en eendenborst.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 sjalot
1 teentje knoflook
200 ml rode wijn
100 ml runderbouillon
1 tl balsamicoazijn
1 laurierblaadje
1 takjes tijm
65 gram boter + 15 gram boter
1 plak ontbijtkoek
60 gram eendenborstfilet
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Schoteltje
Steelpan
Zeef
Hitte bestendige schaal
Kleine koekenpan

Bereidingswijze

Snijd de 65 gram boter in blokjes en leg de boter op een schoteltje in de koelkast
Snijd de sjalot fijn
Snijd de knoflook fijn
Fruit de sjalot en knoflook met de overige boter in de steelpan aan
Voeg de rode wijn, runderbouillon, balsamicoazijn, tijm en laurierblaadje toe
Breng het mengsel aan de kook
Zodra de saus kookt zet je het vuur wat lager en laat je de saus ongeveer 15 minuten inkoken
Zeef de saus boven een hitte bestendige schaal. Het geen wat in de zeef blijft zitten mag je weg gooien
Giet de saus terug in de steelpan en laat de saus op laag vuur staan
Voeg de boter blokjes uit de koelkast toe aan de saus
Laat de saus op middelhoog vuur ongeveer 5 tot 8 minuten in koken, blijf wel tussendoor roeren met een garde
Verwarm de koekenpan en bak de ontbijtkoek ongeveer 1 minuut per kant
Snijd de eendenborst in 4 plakken
Snijd de ontbijtkoeken door de helft
Bak de eendenborst ongeveer 2 minuten per kant in de pan
Plaats de ontbijtkoek op een amuse bord  plaats 2 plakken eendenborst per ontbijtkoek  serveer de rode wijnsaus naar wens over de plakken eendenborst

Serveertip

De overige rode wijnsaus kan je serveren bij een vleesgerecht

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten