Sinaasappel tiramisu

  • Italiaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-02-2022

Met Valentijnsdag gemaakt en het was meteen een topper

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gr mascarpone losgeklopt
200 ml slagroom lobbig geklopt
Naar behoefte poedersuiker
Sap met vruchtvlees van 2 sinaasappels
Rasp van 2 sinaasappels
3 eetl advocaat
50 ml cointreau of een sinaasappellikeur
1 verpakking lange vingers
Cacaopoeder

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe enkele eetl sinaasappelsap bij de cointreau. Bedek de bodem van een schaal met de lange vingers en besprenkel deze ruim met het likeur mengsel. Strooi wat van de sinaasappelrasp ( ik deed 1/4 ongeveer) over de lange vingers.
Spatel nu mascarpone, slagroom, advocaat en overgebleven rasp en sap (zorg wel dat het niet te dun wordt) luchtig door elkaar. Daarna spatel je lepel voor lepel poedersuiker door het mengsel tot dit naar jou smaak is (ik deed ongeveer 3 eetl)
Verdeel het mengsel mooi over de lange vingers en bestrooi met cacaopoeder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten