Pasta alla puttanesca met tonijn

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2022
  • Pasta alla puttanesca met tonijn

    Pasta alla puttanesca met tonijn

    Pasta alla puttanesca met tonijn

=18px"Rode pastasauzen blijven dé winner bij ons. Mijn favoriet is een echte smaakbom, dankzij de ansjovisfilets, kappertjes en olijven"

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g linguine
200 g tonijn (in eigen nat, blik)
2 uien
2 knoflook teentjes
1 el bladpeterselie (gesnipperd, voor de afwerking)
2 el tomatenpuree
800 g passata
80 g zwarte olijven (ontpit)
4 el kappertjesl
6 ansjovisfilets (in olie, blik)
srirachasaus
olijfolie
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Laat de tonijn uitlekken. Snij de olijven in ringen. Pel en snipper de uien en de knoflook. Verhit olijfolie in een stoofpot en fruit er de uien en de knoflook in. Laat er de ansjovis in smelten en roer om. Breng op smaak met sriracha en roer er de tomatenpuree door.
2 Schenk er de passata van kerstomaten bij, voeg de kappertjes en de olijven toe en laat 10 minuutjes op een zacht vuur sudderen. Doe er ten slotte de goed uitgelekte tonijn bij en warm nog even door.
3 Kook de linguine al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort de linguine in een mooie schaal, lepel er de pastasaus bij en werk af met de gehakte bladpeterselie.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten