Spaghetti alla carbonara
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Recept van Spaghetti Alla Carbonara uit de regio Rome. (Lazio) Dit recept is opgenomen in de "Accademia Italiana della Cucina".
(Zie ook voor de befaamde Ragu Bolognese: https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette/ricetta/rag%C3%B9-classico-bolognese )
In plaats van guanciale kan je ook ongerookte/lichtgerookte gedroogde pancetta gebruiken.
Bereidingswijze
Snijd het spek in reepjes van ½ centimeter hoog. Doe het spek in een pan met de olijfolie, de geperste knoflook en bak het mooi bruin. Haal de knoflook en de pan van het vuur.
Klop in een kom de eieren los met een snufje zout en de geraspte pecorinokaas. Breng ruim gezouten water aan de kook in een grote pan, laat de spaghetti vallen en kook ze beetgaar.Giet ze af en giet ze in de pan waar het spek ligt.
Combineer het mengsel van losgeklopte eieren en geraspte pecorino-kaas en meng de ingrediënten goed. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en serveer.
Bron
Https://www.accademiaitalianadellacucina.it/it/ricette/ricetta/spaghetti-alla-carbonara