Sucade lapjes in pittige saus uit de snelkookpan

  • Europees, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Sucade lapjes in pittige saus uit de snelkookpan

    Sucade lapjes in pittige saus uit de snelkookpan

    Sucade lapjes in pittige saus uit de snelkookpan

Voor het eerst gemaakt en kreeg ruime bijval dus maar vereeuwigd..

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 kilo Sucadelappen
3 uien
Paar ringetjes rode peper: hoe meer hoe pittiger
2 runderbouillon blokjes
3 teen knoflook
1 thee lepel tijm
1 theelepel kurkuma
2 theelepels vadouvan (of kerrie)
1 blikje tomaten blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik kokosmelk
100 ml chilisaus
Scheut ketjap manis

Wortels
Bleekselderij
Courgette
Prei
venkel
Of wat er maar in de koelkast ligt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Snelkookpan

Bereidingswijze

Vlees kruiden en bloemen
Olie in de snelkookpan
Aanbraden en uit de pan halen
Uien aanfruiten met de kruiden en rode peper
Daarna de knoflook en tom. Puree

Tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen
Bouillon blokjes verkruimelen
Ongeveer 2 uur in snelkookpan.
Dit kan een dag tevoren al klaar gemaakt zijn, dan heb je de volgende dag nog maar 30 minuten te gaan.

30 min voor het opdienen de groenten en chilisaus en ketjap erbij en laten sudderen.

Serveertip

Serveren met rijst en atjar tjampoer

Smakelijk eten !!!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kmuurling avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten