Sucade lapjes in pittige saus uit de snelkookpan
- Europees, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 15-02-2022
Voor het eerst gemaakt en kreeg ruime bijval dus maar vereeuwigd..
Ingrediënten 6 personen
1 kilo Sucadelappen3 uien
Paar ringetjes rode peper: hoe meer hoe pittiger
2 runderbouillon blokjes
3 teen knoflook
1 thee lepel tijm
1 theelepel kurkuma
2 theelepels vadouvan (of kerrie)
1 blikje tomaten blokjes
1 blikje tomatenpuree
1 blik kokosmelk
100 ml chilisaus
Scheut ketjap manis
Wortels
Bleekselderij
Courgette
Prei
venkel
Of wat er maar in de koelkast ligt.
Benodigdheden
SnelkookpanBereidingswijze
Vlees kruiden en bloemen
Olie in de snelkookpan
Aanbraden en uit de pan halen
Uien aanfruiten met de kruiden en rode peper
Daarna de knoflook en tom. Puree
Tomatenblokjes en kokosmelk toevoegen
Bouillon blokjes verkruimelen
Ongeveer 2 uur in snelkookpan.
Dit kan een dag tevoren al klaar gemaakt zijn, dan heb je de volgende dag nog maar 30 minuten te gaan.
30 min voor het opdienen de groenten en chilisaus en ketjap erbij en laten sudderen.
Serveertip
Serveren met rijst en atjar tjampoer
Smakelijk eten !!!
Laatste reacties
Leuk recept. Meegenomen en volgende week inplannen. Smulgroet Els