Bloemkoolsteaks met tomaten en skyrsaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-02-2022
  • Bloemkoolsteaks met tomaten en skyrsaus

    Bloemkoolsteaks met tomaten en skyrsaus

    Bloemkoolsteaks met tomaten en skyrsaus

Overheerlijke bloemkoolsteaks met skyrsaus en tomaten . Skyr is een echte IJslandse superfood !  

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 bloemkool
400 g ( datterino ) tomaten
1 sjalot
4 takjes tijm
8 takjes koriander
10 g boter
5 el olijfolie
4 el ‘Zout & Azijn' zadenmix
kruidenmolen ‘Chicken & steak' Santa Maria
peper en zout
1/2 limoen (voor de saus)
450 g skyr natuur (voor de saus)
1/2 tl ‘Chili Mix' Euroma (voor de saus)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijd verticaal 4 dikke plakken uit het middelste deel van de bloemkool en bak ze ± 8 min. aan elke kant op een zacht vuurtje goudbruin, in een grote braadpan met 2 el olie en de gesmolten boter. Breng op smaak met enkele draaien van de ‘Chicken & Steak'-kruidenmolen.
-Fruit intussen het gehakte sjalotje 2 min. op een zacht vuurtje in een sauteerpan met de rest van de olijfolie.
-Voeg de gehalveerde tomaten en de tijm toe. Fruit nog 10 min. op een zacht vuurtje.
Maak de saus:
-meng de skyr, het sap van de limoen en de chili. Breng verder op smaak.

Serveer de bloemkoolsteaks met de tomaten en een beetje saus. Bestrooi met de zaadjes en werk af met koriander.

Bron

delhaize

Serveertip

Tip: Vervang de kruidenmix door komijn voor een extra oriëntaalse toets.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten