Thaise visschotel uit de oven

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

  • Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

  • Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

  • Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

  • Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

  • Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

    Thaise visschotel uit de oven

Dit ovenschoteltje met kabeljauw, boontjes, venkel, tomaat , ui en knoflook op Thaise wijze, in een saus van kokosmelk met curry is snel en gemakkelijk en zelfs geheel op voorhand te maken. Ongeveer 40 minuten voordat je wilt tafelen , de schaal de oven in en heb je vrij voor andere bezigheden en....... een opgeruimde keuken. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
2 x 150 gr kabeljauwhaas
250 gr sperzieboontjes afgehaald en gehalveerd
3 tomaten zonder zaad in blokjes
250 ml kokosmelk
1/2 venkel in dunne reepjes
1 ui gesnipperd
1 teen knoflook geperst
2 el rode curry pasta
1 el maïzena
1 limoen
scheutje vissaus
optie wat koriander of bladpeterselie.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
snijplank, mes ovenschotel en pan

Bereidingswijze

Blancheer de boontjes 4 - 5 minuten en spoel ze koud. Verwarm de oven voor op 200 graden en meng alvast alle groente door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de groente in de ovenschaal.


Verwarm de kokosmelk in een pannetje en roer er de curry pasta door. Voeg een klein scheutje vissaus toe en eveneens het sap van een halve limoen. Roer de maizena tot een papje met 2 el water en voeg dit toe laat de saus even indikken.

Verdeel de saus over de ovenschaal met de groente en zet de schaal voor 20-25 minuten in de oven.
Wrijf de kabeljauwhaas in met olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Leg de haasjes na 20 minuten in de ovenschaal en laat ze afhankelijk van de dikte 15-20 minuten garen.

Kook ondertussen de rijst. Garneer de schotel met wat verse koriander( bladpeterselie) en wat schijfjes van de andere helft van de limoen en een toefje venkel.

Bron

Beaufood eigen tekst en foto's

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Keukensloofje47 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten