Viskoekjes met rode curry

  • Aziatisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Viskoekjes met rode curry

    Viskoekjes met rode curry

    Viskoekjes met rode curry

Lekkere viskoekjes met rode curry, als borrelhapje of als lunch .  Dien warm of koud op met een pikante Thaise saus naar keuze.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
680 g kabeljauwfilet
peper
arachideolie
4 eetlepels fijngesneden koriander
75 g heel fijne sperziebonen
3 lente-uitjes
1 eetlepel rode currypasta
2 eetlepels vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
1 groot ei
5 afgestreken eetlepels maïszetmeel
saus van het Thais gamma Delhaize: "chili sauce sweetened" en/of "seafood sauce"
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier

Bereidingswijze


-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Snij de kabeljauwfilets in blokjes en hak fijn met de molen.
-Meng het maïszetmeel met het ei, al kloppend met de garde. Voeg vissaus toe, rode currypasta, heel fijngesneden lente-uitjes en sperziebonen, gemalen vis en koriander. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
-Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes van 1 dikke eetlepel van het deeg. Geef er een regelmatige vorm aan met de rug van een lepel. Smeer ze lichtjes in met olie.
-Bak 6 min. in de oven, draai om, smeer een beetje in met olie en bak nog 6 min.




Bron

delhaize

Serveertip

Met een kleine dresseerring kan je mooie, ronde koekjes van het deeg vormen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten