Thaise zalmkoekjes

  • Thais, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Thaise zalmkoekjes

    Thaise zalmkoekjes

    Thaise zalmkoekjes

Lekker deze zalmkoekjes uit Thailand .  Deze koekjes zijn zowel warm als koud erg lekker en kunnen een dag van tevoren bereid worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 teentjes knoflook
1 Romeinse sla
4 stengeluien (groene uien)
1/2 koffielepel blonde cassonadesuiker
1/2 koffielepel korianderpoeder
1/2 koffielepel komijnpoeder
4 eetlepels vissaus
3 eetlepels kokosmelk
1 koffielepel fijngesnipperde kaffirlimoenblaadjes
360 g roze zalm (uit blik)
1 ei
2 cm gember
frituurolie
1 tuiltje koriander
1 limoen
1/2 koffielepel rietsuiker
2 eetlepels rijstazijn
1 Thaise rode peper
1 komkommer
6 eetlepels panko (Japans broodkruim)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Laat de zalm uitlekken en druk hem met de vingers uit om er zoveel mogelijk vocht uit te halen.
-Doe de vis in een mengkom met het ei, de kafferlimoenblaadjes, de kokosmelk, de vissaus, de rode currypasta, de komijn, het korianderpoeder en de blonde cassonade. Mix alles tot een homogene pasta. Doe in een diep bord.
-Hak de stengeluien, de gember en de look fijn. Doe ze met de panko bij de vispasta. De pasta moet dik maar soepel zijn.
-Doe de komkommer (ontpit en in schijfjes gesneden), de fijngesneden peper, de rijstazijn en de rietsuiker in een slakom. Zout en meng.
-Voeg er de in reepjes gehakte Romeinse sla bij.
-Verwarm een bodempje frituurolie in een pan. Doe er schepjes vispasta bij en bak goudbruin aan beide kanten.
-Laat uitlekken op keukenrol.

Serveer de zalmkoekjes met sla, verse koriander en kwartjes limoen.


Bron

delhaize

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten